EğitimEğitim Teknolojisi

Angry Birds Fizik Öğretecek

Akıllı telefonların vazgeçilmez oyunlarından biri olan Angry Birds artık fizik öğretmek için kolları sıvadı. Angry Bird’ün yaratıcısı Rovio ve CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) çocuklara bilimi sevdirmek adına bir araya geldi.

Söz konusu ortaklık, Rovio’nun Angry Birds markasının gücünü eğitim alanında kullanmak olarak tanımlanıyor.

Playgroun isimiyle 3-8 yaş arasındaki çocuklar için ana okullarında kullanılacak bir eğtim olduğu ifade edildi.

İşbirliğinin kitap ve masa oyunları gibi destek eğitim ürünleri içereceğini belirten Rovio, ileride ürün yelpazesinin geliştirileceğini de söyledi.

Frankfurt Kitap Fuarı’nda konuşan CERN Eğitim Direktörü Rolf Landua işbiriliğini, “Modern fizik yüz yıllık bir geçmişe sahip, fakat hala çoğu insan için gizemini koruyor. Rovio’yla beraber çalışmak, çocuklara kuantum fiziğini sevdirmemizi ve öğretmemizi kolaylaştıracak. Fizik ve Angry Birds’ü yanyana getirmek her iki taraf içinde harika bir fikir. Rovio, etki alanı ve sadık hayranlarıyla mükemmel bir platforma sahip. Rovio ve Angry Birds Playground sayesinde CERN olarak ne yaptığımızı kitlelere daha iyi tanıtma imkanına sahip olacağız” şeklinde ifade etti.

Rovio’nun CMO’su Peter Vesterbacka Playground ürünleriyle çocuklara fiziği eğlenceli yoldan öğretme imkanı yaratacaklarını söyledi.

Rovio’nun altın yumurtlayan tavuğu Angry Birds ile ilgili, Egmont Yayıncılık işbirliğiyle, eğitim dışı çocuk kitapları hazırlama planları da var.

T24.com.tr

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.