EğitimVideo

Benzerliğe Değil, Çeşitliliğe İhtiyacımız Var

Bazı çocukların yada çocuklarınızın okuldan bazen çok sıkıldığını fark etmişsinizdir. Ne yapsanız bir türlü dersi dinlemek istemez farklı şeylerle uğraşır, arkadaşlarına çatar öğretmeni de rahat bırakmaz ama bir de onun tarafından bakın isterseniz hayata ve okula o başka türlü öğrenmek farklı şeyleri denemek istiyor olabilir. İşte bu noktada bazı öğretmenlerimiz durumun farkına varır ve o çocukları yönlendirmeyi başarır, farklı etkinliklerle okula ve ders kazandırmayı başarır ya bunu yapmayanlar öğrencilere utanarak söylüyorum ama kızıp, bağırmaktan başka bir şey yapmazlar. Çocuğun derdini anlamak yerine haylazlık yağtığını düşünürler. İşte bu noktada Eğitim müfredatımızın benzerliklere değil de çeşitliliğe ihtiyacı olduğu ortaya çıkmaktadır. Henüz Eğitim açısından birçok ülkenin gerisinde olsak da birçok anlamda fiziksel eksikliklerimiz olsa da bu durumu düşünerek Eğitimin geleceğini tasarlamalıyız. Eğitim tasarımımızın temeline bu taşı da oturtarak, öğretmen eğitimlerini de bu doğrultuda ilerleterek Eğitim müfredatlarını hazırlamalıyız. Eğitimci Ken Robinson da bu durumdan muzdarip olan en gelişmiş ülkelerin durumunu videoda anlatıyor izleyelim.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.