Eğitim TeknolojisiEğitsel Uygulamalar

Kelimelerin Sihrine Kapılın

Okulların şu son günlerinde bir çok okulda dersler bitmiş öğrenciler bahçe de öğretmenler ise öğretmenler odasında vakit geçirmektedirler. Bizlerde böyle zamanlarda derslerde sıkılmış öğrenciler ve öğretmenler için eğitimsel açıdan faydalı ve eğlenceli bir uygulamayı duyuralım istedik Wordle Aslında düşünce çok basit en çok yazılan kelime en büyük şekilde karşınıza çıkıyor ve bu kelimeleri kullanarak çok eğlenceli oyunlar oluşturabilirsiniz.

Örnekler vermek gerekirse,

-öğrencilerden çeşitli kapaklar hazırlamalarını isteyebilirsiniz.

-tahtaya yansıtıp oluşturulan kelimelerle ilgili hikaye oluşturmaları veya konuşmalarını isteyebilirsiniz.

-bir yazıyı wordle’a yapıştırıp çıktıyı öğrencilere verip çeşitli şekilde yazının ana fikrini çıkartmalarını sağlayabilirsiniz.

-projeleri, ödevleri ile ilgili olarak çeşitli wordle’lar oluşturmalarını isteyebilirsiniz yani aklınıza ne geliyorsa eğlenceli bir şekilde okulun son günlerini daha faydalı hale getirebilirsiniz. Bir örneğini aşağıda görebilirsiniz.

wordle

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.