Eğitim Teknolojisi

Mobil Öğrenmenin 5 Avantajı ve 5 Dezavantajı

Mobil cihazlar yayıldıkça eğitimde kapladıkları alanda genişliyor. Mobil öğrenme birçok yönüyle avantajlı gibi gözükse de birçok açıdan da dezavantajlı. Bu avantaj ve dezavantajlardan bazılarını sizlere aktarıyoruz.

İlgili Makaleler

 

Mobil öğrenmenin 5 Avantajı

1-Eğitim Desteği

Akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar kullanarak, öğrenciler bilgiye kolay şekilde erişebilirler.

2-Etkileşim

Mobil öğrenme ile öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişimi kolaydır. Aynı zamanda utangaç öğrenciler bile söz alamasa bile yazı yazarak etkileşime girebilirler.

3-Yönetim

Bireylerin kendilerini yönetmelerini sağlayarak belli oranda da olsa bilinçlenmelerine katkı sağlayabilirsiniz.

4-Geniş Erişim

Akıllı telefonlar ve tabletler aracılığıyla çok geniş kitlelere çok hızlı bir şekilde erişebilirsiniz. Bireyler online seminerleri takip edebilirler, blogları okuyabilirler.

5-Özel Eğitim

Engelli bireyler için hazırlanan çeşitli uygulamalar ile öğrenmeye destek sağlanabilir.

 

Mobil Öğrenmenin 5 Dezavantajı

Maliyet

1- Mobil cihazları kullanabilmek için öncelikle belli bir maliyet gerekir. Her birey bir mobil cihaz edinemeyebilir. Teknolojinin hızlı değişimi eski cihazlara olan desteklerin bitmesi anlamına gelir ki buda ekstra bir maliyettir.

2-Cihaz boyutları

Ekranların boyutları özellikle akıllı telefonlarda uzun süre okumayı zorlaştırır. bu durum daha büyük cihazlara insanları yönlendirir bu sefer de taşımak zorlaşır.

3-Pil Ömrü

Mobil cihazların şarz süreleri henüz çok kısıtlıdır. Bu sebeple şarzın bittiği kısımda birey cihazı şarza takmak zorunda olacağı için taşıma işi de sonlanmış olacak

4-Teknoloji

Depolama alanlarıda şu an için halen bir sıkıntı durumunda büyük boyutlu dosyaları taşıyacak alan mobil cihazlarda bulunmuyor. Bulut teknolojisi için yeterli internet hızı ise ülkemizde henüz yok artı internet ücretleri de malum zaten…..Bir diğer durum ise platform bağımsız uygulamaların azlığı firmalar özellikler kendi ürünlerini satmak için uygulamaları kendi ürünlerine uygun halde çıkarıyorlar bu durum farklı cihazları bulundurmayı gerektiriyor.

5-Kullanılabilirlik

 

Mobil cihazları küçük düğmeleri nedeniyle kullanmak zordur. Ayrı bir klavye almak ise hem maliyetli hemde taşıma imkanları sebebiyle sıkıntılıdır.

Sonuç

Mobil cihazlar öğrenmeye yardımcı olmakla birlikte, bazı yanlarının halen geliştirilmesi gerekmektedir. platform bağımsız uygulamalar ve eski sürümlere destek veren uygulamalar mutlaka kullanılmalıdır.

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.