BilsemÖzel Eğitim
Trend

Bilsem Müzik Sınavını Evde Yapın

Bilsem Müzik Sınavı İçin Müzik Algısı Testi

Son yıllarda oldukça popüler olmaya başlayan Bilim ve Sanat Merkezleri veliler ve öğretmenler arasında da belli başlı problemlerin ortaya çıkmasına da sebep oldu. Hatta bu durum çok daha ileri gidip sınava öğrencileri yazılmayan öğrenci velileri tarafından öğrencilerini başka okullara almaya kadar ilerledi.

Bu duruma bir nebze de Müzik alanında çare olmak için Anadolu üniversitesi tarafından geliştirilen Müzik Algısı Testi AMAT velilerin çocuklarını Bilsem Müzik Sınavına girmelerini istemeden önce evde kendilerinin denemeleri gereken bir algı testidir. Bu testi sessiz bir ortamda kaliteli bir kulaklıkla deneyerek öğrencilerinin genel müzik kulakları hakkında fikir edinebilirler. Müzik çalan velileri yanıltan şöyle bir durum var bazı çocuklar çeşitli müzik aletlerini ezberleyerek çalabiliyorlar hatta çok iyi çalabiliyorlar buda velide çocuğunun çok iyi bir müzisyen olduğu kanısını oluşturuyor. Aslında müzik kulağı olmayan bir çocuğunda bu sınavda başarılı imkansız bu sebeple velilerimize tavsiyemiz öncelikle AMAT testini yapıp öyle öğretmenleri ile konuşmaları.

AMAT geliştiricileri iletişime geçip aldığımız bilgiye göre çok net söylenmese de 68 puan üzerinden yapılan puanlamada 60 ve üzeri puan alan kişilerin Müzik Kulağının iyi olduğunun söylenebileceğini belirtmişlerdir.

Testi yapmak için https://aummat.anadolu.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.