Eğitim Teknolojisi

Samsung’dan 32 GB’lık RAM

Samsung, bugün itibariyle yaptığı duyuruyla 30nm-class 4 gigabit DRAM çiplere sahip 32GB’lık DDR3 hafıza modüllerinin seri üretimine başladığını ilan etti. Yeni 32GB RDIMM’ler, 1.35V güç ile 1866MHZ hıza ulaşabiliyor. 40nm-class DRAM’ler 1.5V güç ile 1333 MHz hızda çalışabiliyordu. Yani yeni teknoloji ile hafıza modüllerinin daha az güç ile daha yüksek performansa ulaşabildiğini söylemek mümkün.
Server bilgisayarlarında kullanılmaya uygun olan bu yeni 30nm’lik hafıza modülleri bizleri pek ilgilendirmiyor fakat, Samsung’un 4GB kapasiteli 30nm’lik RAM üretimine Şubat 2012’de başlayacağına dair bilgiler var. Yani anlaşılan o ki yakın zamanda bilgisayarlarımızda da 30nm’lik Samsung hafıza modüllerini kullanma şansına erişeceğiz.

İlgili Makaleler

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.