Fatih ProjesiMeb Tablet

Fatih Projesi Yeni Tablet İhalesi

Fatih projesi kapsamında dağıtılacak tabletler için yapılan ihalede son dakika : ihale ertelendi. Samsung ve HP firmaları ihaleden çekildiklerini açıkladılar.
Fatih projesi kapsamında dağıtılacak tabletler için yapılan ihalede 7 şirket teklif verdi. Yazılı turda en iyi teklifi 303.7 milyon TL ile Vestel verirken, ihale komisyonu saat 16.00’da revize teklifleri alıp kararını verecek.

İhale Komisyonu Başkanı 675 bin tablet için teklif veren şirketleri şöyle sıraladı:

Data Teknik-Pasifik Grup Yayıncılık, Samsung  Elektronik, Hewlett Packard, Casper-Exper-Probil, Vestel, Telpa  Telekom ve C5 Elektronik.

İhalenin sonuçlarının bugün saat 16.00’da yapılacak ikinci turun ardından açıklanması bekleniyor. İhale sonrası yaklaşık 500 milyon liralık tablet alımı yapılacak.

kaynak:hürriyet.com.tr

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 milyon öğrenciyi ilgilendiren ‘Fatih’ (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirle Haraketi) projesi kapsamında ikinci büyük ihale yarın gerçekleşecek. 675 bin adetlik tablet için yapılacak ihalede, yaklaşık 500 milyon TL’lik tablet bilgisayar alımı yapılacak.

TESLİMATA 20 GÜN
28 Ekim Pazartesi günü duyurulan ve adet bazında ikinci büyük tablet bilgisayar alımı yapılacak ihalenin tarihi ilk olarak 6 Kasım olarak duyuruldu. Sadece basılı olarak dağıtılan şartnamelerin ardından ihale 11 Kasım Pazartesi tarihine ertelendi. Pazartesi günü saat 11’e kadar sürecek olan ihale başvuruları sonrası ihale gerçekleştirilecek. İhaleye katılan şirketler, diğer ihalelerden farklı olarak pazartesi günü yapılacak tekliflerle beraber ürettikleri tablet bilgisayarı kurula sunacak. Geçen haziran ayında yapılan ve 10.6 milyon adet tablet bilgisayarı kapsayan ihaleye katılan 11 şirketin yarın yapılacak ihalede de yer alması bekleniyor. İhaleyi kazanacak şirket, gelecek ay 50 bin, gelecek yıl ocakta 100 bin, şubatta 250 bin ve mart ayında ise 275 bin adet tableti teslim edecek. Bu yüzden ihaleyi kazanan şirketin 20 gün gibi kısa bir sürede ilk parti olan 50 bin adet tablet bilgisayarı teslim etmesi gerekiyor.

YENİ BATARYA ŞARTI
İhale şartnamesinde yer alan bilgilere göre tablet bilgisayarların özellikleri 10.6 milyon adedi kapsayan bir önceki ihaleye göre değişikliğe uğramadı. Yapılan değişlikler arasında ‘Lityum ION’ batarya seçeneğine ‘Lityum Polimer’ seçeneği eklenirken 10.1 inç ekran boyutu ve kalem desteği yeni tablet ihalesinin özellikleri arasında yer aldı. İşlemci, ram ve depolama kapasitesi gibi geriye kalan diğer teknik özellikler, ihale sürecinden sonraki teknik görüşmelerde tamamlanacak. Bunun yanı sıra yetkililerden aldığımız bilgilere göre pazartesi günü yapılacak ihalede özellikle yazılım desteği gibi performans bazlı değerlendirmeler yapılacak. Bu yüzden söz konusu ihalenin diğer ihalelere oranla biraz daha farklı olduğu öne sürülüyor.

DÖRDÜNCÜ İHALE
Fatih Projesi’nin tablet bilgisayar kapsamında şu ana kadar ikisi pilot bölge olmak üzere üç farklı ihale yapılmıştı. Bu ihalelerin ilkini General Mobile kazanarak, pilot bölgeler 8 bin  500 adet tablet bilgisayar dağıtmıştı. Pilot bölgeler için gerçekleştirilen ve 49 bin adet tablet bilgisayarı kapsayan ikinci ihaleyi ise Vestel kazanmıştı. 10.6 milyon tablet bilgisayarı kapsayan ihale oluşturulan adımlarla devam ediyor. Yerli ve yabancı 11 farklı şirketin katıldığı ihalede, Samsung Electronic, Samsung Elektronik, Mobil-TelElektromed, Vestel Elektronik Sanayi, Casper-Exper-Probil, Apple, Telpa Telekomünikasyon-Atmaca Elektronik, Microsoft, Arçelik, Toshiba Europe ve Hewlett Packard yer almıştı. İhalede finansal görüşmeler tamamlandı ve ikinci faza geçildi. Katılan şirketlerle teknik görüşmeler yapılacak. Böylece ikinci fazda yapılacak görüşmelerle öğrencilere dağıtılacak tabletlerin özellikleri belirlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, şirketlerin söz konusu iddiası ile ilgili, “Bunlar gerçekleri yansıtmıyor. Herşey ihale şartnamesine uygun yapılıyor. Belirli aralıklarla alım yapıyoruz. Prosedür dışında kimseye farklı bir uygulamamız yok” dediler.

RESMİ TATİL GÜNÜ YAPILAN DUYURULARA ELEŞTİRİ
YARIN yapılacak ihalenin duyurusu daha önce yapılan dört ihalenin aksine internetten yapılmadı. Üstelik bu duyuru için yarım gün resmi tatil olan 28 Ekim’in tercih edilmesi de bazı firmalar tarafından eleştirildi. Gerçekleştirilen tablet bilgisayar ve akıllı tahta ihaleleri, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) veya Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (EĞİTEK) tarafından duyuruluyordu. Şirketler, süreci söz konusu web sitelerinden takip ediyor ve ihaleye katılabiliyordu.

kaynak:ekobir.com

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.