İnternet

İnternette İyi Olmanın Yolları – Yeni Google Oyunu İnterland

İnternet kullanımı ve çocukların internete ulaşımı kolaylaştıkça internet güvenliğinin de önemi bir o kadar artmakta. Özellikle son zamanlarda internet üzerinden oynanan oyunların can almaya başlayacak kadar tehlikeli olduğu da düşünüldüğünde güvenli internet kullanımı konusunda ebeveynlerin ve çocukların güvenli internet kullanımı konusunda bilgilenmeleri çok önemli bir hale gelmektedir.

Google tarafından geliştirilen internet güvenliğini çocuklara öğretmeyi amaçlayan Google İnterland oyunu da internetten ayrılamayan ama güvenli internet konusunda da bilgi edinmesi gerekli çocukların yine internet üzerinden indirmeden oynayabilecekleri güvenli internet oyunudur. 4 aşamalı oyunun her bir aşamasında çocuklardan güvenli internetin önemli noktaları hakkında etkinlikleri tamamlaması ve ardından bir kaç soruyu cevaplaması bekleniyor. Dört bölüm aşağıdaki yetkinlikleri öğretmek üzere tasarlanmış ancak oyunun Türkçe versiyonu bulunmuyor.

  • Çevrimiçi olarak neler paylaştığınızı ve onu kimlerin görebileceğini düşünmenize yardımcı olur
  • Size güvende tutmanız gereken verileri ve verilerinizi korumak için nasıl iyi şifreler oluşturacağınızı öğretir.
  • İnternetin herkes için bir yer olduğunu ve hepimizin farklı olduğunu ve bu yüzden interneti kullanırken nazik ve düşünceli olmamız gerektiğini araştırıyor.
  • Sahte yeni veya sahte bilgi ile gerçek olan arasındaki farkı belirleme yeteneğinizi test eder.

İngilizce oyunun bölüm sonlarında gerekli olan bir kaç soru için gerekli ( Onu da ya ebeveynler destek verebilir yada Google Trasnlate ile halledebilirsiniz. ) bu sebeple rahatlıkla çocuklarınıza oynamaları için açabilirsiniz. Rahatlıkla oyunu
çözüp oynayabileceklerdir. İnternetin daha güvenli bir yer olabilmesi için desteklenmiş olan bu oyunu sizlerde çocuklarınıza ve öğrencilerinize oynatarak internetin güvenli bir yer olabilmesine destek verebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.