Eğitim Teknolojisi

MEB’den Yeni Platform MEB’de Öğren

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Teknolojisi sınıfları olsun, Fatih Projesi olsun bilişim teknolojilerine milyonlarca liralık yatırım yaptı. Bu yatırımlar aynı zamanda ülkemizin geleceğine yapılmış yatırımlar. Ancak Bilişim teknolojileri kullanımında yaşanan sıkıntılardan dolayı çeşitli eğitimler ve platformlar aracılığıyla öğretmenlerin eğitimleri halen devam etmekte. MEB bilişim teknolojileri alanında yeni bir video eğitim platformu açarak öğretmenlerin ve öğrenmek isteyen herkesin bu platforma aracılığıyla kendini geliştirmesini sağlamaya çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığının kursiyer Net projesi de hemen hemen aynı doğrultuda oluşturulmuş farklı bir projeydi aslında bu projeler birleştirilerek tek bir platform olarak yayın hayatına devam edebilir. Ayrıca bu platformların tamamı Eğitim Bilişim Ağı olan EBA ile birleştirilerek daha derli toplu bir yapıya kavuşturulabilir.

Hazırlanan birçok platform olmasına ve ayrıca internette de birçok kaynak olmasına rağmen eğitimcilerin de kendilerini geliştirme konusundaki tutumlarını değiştirmeleri mutlaka gereklidir. Özellikle günümüz eğitim sistemlerinde klasik yöntemlerin yerini bilişim teknolojili öğrenme yöntemlerinin de alması eğitimcilerin bu konuda gelişime hep açık olmalarını zorunlu kılmaktadır. Umarız sürekli kendini geliştiren, yenileyen ve yeniliğe sürekli açık bir öğretmen topluluğumuz olur.

 

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.