Eğitim Teknolojisi

Eco Maratonda 1 Litre İle 2980 KM Yol Gidildi

Shell’in, gençleri, geleceğin enerji alternatifleri ile çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için 29’uncusunu düzenlediği Shell Eco-marathon, Rotterdam sokaklarında üç gün süren heyecan dolu yarışlarla tamamlandı. Türkiye’den 12 üniversite ve 1 lise katıldı. Okullarımızın başarılarının yanın da ayrıca Fransız ekip tarafından bir rekor kırıldı. Microjoule-La Joliverie takımı, bir litre yakıtla 2 bin 980 kilometre yol kat etti.

Akü beslemeli elektrik’ sınıfında Sakarya Üniversitesi’nden SAİTEM takımı, 139.03 km/kWs derecesiyle 7’inci, Yeditepe Üniversitesi’nden Cereyan 7 takımı ise 75.24 km/kWs derecesiyle 12’nci oldu.

Yarışmalara 9 yıldır katılan terakkiperver lisesi ise herhangi bir derece alamasa da Türkiye’den katılan tek lise olarak ülkemiz gururlandırdı. Başarılarının devamını diliyoruz.

Shell_905x400-600x250

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.