Temalı Sınıflar

Daha önceki yazılarımızda da sınıflarımızın tasarımlar açısından biraz geride kaldığını belirtmiştik. Genelde farklı bir üniteye geçildiğinde sınıftaki panoların düzenlenmesinden ibaret olan sınıf tasarım şeklimizi değiştirip sınıfları yaşam alanlarına çevirdiğimiz temalı sınıflar oluşturmalıyız.

Öğretmenler sınıflarını kendilerinin ve öğrencilerinin rahat edeceği şekilde tasarlamıyorlar. Yapan öğretmenlerimiz de mutlaka var ancak halen birçoğu okula ilk geldiğinde sınıf nasılsa aynı şekilde kullanıyorlar. Panolara birkaç resim, yazı, şiir yazılarak sınıf tasarımlarını bitiyorlar. Ancak bence sınıfın tasarlanması, düzenlenmesi çok önemlidir. Öğrenci sınıfa girdiğinde kendini rahat hissedeceği, evindeymiş duygusunu yaşayabileceği bir ortam olmalı ki bu çocuk gerçekten öğrenebilsin.  Aşağıda sınıf tasarım örneklerinden bazılarını sizlere sunuyoruz. Umarız yeni eğitim-öğretim yılında çok daha kullanışlı ve rahat sınıfların çoğalması dileğiyle…

Her yılı bir tasarım belirleyip onu sınıfına uygulayarak tüm yıl boyunca farklı bir sınıf tasarımına sahip olabilirsiniz.

Exit mobile version