Eğitim TeknolojisiÖzel Eğitim

Otizmli Çocuklar İçin Google Glass

Google’un akıllı gözlüğü glass otizmli çocuklar üzerine araştıma yapan Stanford Üniversitesi araştırmacıları Catalin Voss ve Nick Haber tarafından otizmli çocuklara faydalı olabilecek şekilde geliştirilerek Julian Brown isimli çocuk üzerinde çalışmalara başladılar. Üniversite de bulunan merkezdeki 100 çocuk üzerinde denemeler yapacak olan araştırmacılar Google Glassı bir otizm gözlüğü haline getiriyorlar. Araştırmaya katılan çocuklar google glass takarken çeşitli yüzleri analiz ederek belirli duyguları işaretleyerek google glassa kaydediyor ve bu bilgilerin daha sonraki şamalarda çocuklara yardımcı olması bekleniyor. Ayrıca otizm gözlüğünün otizmli çocukların okuma alışkanlıklarını geliştirmeye yardımcı olması da bekleniyor.

google-glass-otizm-gözlüğü-egitimteknolojinet

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.