Stem

Nesneleri Tanıyan Kameranı Kendin Yap

Geçtiğimiz yıllar içerisinde birçok pahalı teknoloji hayatımıza girmiş ancak farklı insanlar bunların gerçekten pahalı bir teknoloji olmadığını, herkesin erişebileceği, kullanbileceği teknolojiler olduğunu tüm insanlığa anlatmıştır.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde birçok pahalı teknoloji hayatımıza girmiş ancak farklı insanlar bunların gerçekten pahalı bir teknoloji olmadığını, herkesin erişebileceği, kullanbileceği teknolojiler olduğunu tüm insanlığa anlatmıştır. İşte bunlardan biri de sanal gerçeklik teknolojisidir. İlk çıkan gözlükler ve uygulamalar çok pahalıydı. Ardından Google tarafındaa geliştirilen Cardboard yani kartondan sanal gerçeklik gözlükleri ve bu gözlükler için google playdeki uygulamalar ile youtubedaki 360 derece görüntüler bu işin çok da pahalı olmadığını herkesin erişebileceği bir teknoloji olduğunu insanlara kanıtladı. Ayrıca uluslararası alışveriş siteleride bu yönelimi destekledi ve çok ucuz ürünleri tüm dünyaya ücretsiz şekilde kargoluyorlar. İlk sanal gerçeklik gözlüğümü Ebay üzerinde satın almıştım.       ( Şimdi Türkiye’ye Satış yok ama )

Şimdi yazımızın başlığında da bahsetmiş olduğum “Nesneleri Tanıyan Kameranı Kendin Yap” konusuna. Bu konuda bir çok örneği internette bulabilir ve satın alabilirsiniz ancak Google Mühendisleri bu işi daha eğlenceli hale getirmişler ve Nesneleri tanıyan kameranı kendin yap kitini oluşturmuşlar ismi ise: Vision Kit. Bu kitin tüm parça listelerini ve adım adım neler yapılabilceğini uzun uzun anlatan birde web sayfası hazırlayan Google bu şekilde gençlere, meraklılarına herşeyi satın alma kendin de yapabilirsin ve ayrıca çok da zor değil mesajını daha önce verdiği gibi şimdi de güzel bir şekilde vermeye devam ediyor.

Vision kit içerisindekilerden kısaca bahsedecek olursak:

  • Raspberry Pi Zero WH
  • Raspberry Pi Camera v2
  • Kamera Bağlantısı için Flex Kablo
  • Karton Modeli Oluşturmak için Karton
  • SD Kart
  • Ve kolay bulunabilinen bir kaç parça daha…Bu işlemlerin ardından donanım olarak kameranızın birleştirmiş oluyorsunuz. Geriye kameranızın çalışması için gerekli yazılımı Raspberry Pi üzerine yüklemeye ve çalıştırmaya bunun için biraz daha uzun bir yazı var. Bu sebeple devam etmek isteyenler Google’un aiyprojects web sayfasını ziyaret etmelerini öneririm. Yazımızın başında da belirttiğim gibi çok ekonomik fiyatlara birçok pahalı teknolojiyi kullanabiliyorsunuz. Sadece biraz daha kafa yormak gerek…

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.