Eğitim

Okullarda Yiyecek Eğitimi Verilmeli

Çocuklarda obezite ve daha birçok farklı türdeki hastalık anne ve babaların başını ağrıtıyor.Ancak ebeveynlerde işin kolayına kaçarak çocukların yemek ve beslenmelerini kantinlerde ve kafelerde yemesinde herhangi bir sakınca bulmuyor. Bu durumlar çocukların maalesef çeşitli rahatsızlıklarla boğuşmasına sebep oluyor. Bu durumu bir çok uzman uyarmasına rağmen kendimize ayıracağımız zamandan biraz daha çocuklarımıza ayırarak beslenme konusunda bildiğimiz şeyleri yemesini sağlamalıyız. Özellikle artık beslenme ve yemek konusunda okullarda ve halk eğitim merkezlerinde ailelere ve öğrencilere dersler verilmeli. Örneğin okullarda seçmeli derslerden biri mutlaka yemek eğitimi olmalıdır veya diğer derslerin konuları arasına yemek ve beslenme konusunda çok ciddi şekilde bir eğitim eklenmelidir. Yoksa obezite, kanser gibi yemeğe bağlı rahatsızlıklar 15-20 yıl içerisinden savaşlardan daha fazla insanı öldürecek. Aşağıdaki videoda bir aşçı olan Jamie Oliver bu konu üzerindeki yaptığı araştırmaları anlatıyor.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.