Eğitsel OyunEtkinlik

20 Eğlenceli Origami Modeli

Eğlenceli Origami Modelleri

Origami, (折り紙 origami) Japonca “ori” (katlamak) ve “gami” (kâğıt) sözcüklerinin birleşiminden meydana gelmiş olup kâğıt katlama sanatına verilen addır. İsmi Japonca olsa da Çin kaynaklı bir sanat olduğunu iddia eden kaynaklar da vardır. Genellikle kare kâğıt parçalarını kesmeden ve yapıştırıcı kullanmadan, sadece katlayarak, çeşitli canlı ve cansız figürler oluşturarak yapılmakla birlikte, dikdörtgen kâğıtlardan, hatta kâğıt paralardan yapılan modeller de oldukça fazladır. Kesme işleminin de kullanıldığı türe kirigami denir. ( Wikipedi )

Çocukların en çok sevdiği ve evde çocuklarla vakit geçirirken en kolay bulabileceğiniz materyalden yani kağıttan yapılabilecek origami sadece çocuklar değil yetişkinler tarafından da çok sevilmektedir. Origami özellikle küçük çocukların el-göz-kas koordinasyonunun gelişmesi için çok faydalı bir egzersiz türüdür diyebiliriz. Çünkü çocuklar kağitları doğru bir şekilde büküp, şekil verebilmek için bahsettiğimiz becerileri geliştirmeleri gerekmektedir. Origami modellerine bir kaç ekleme daha yapılarak daha eğlenceli hale getirilmiş modelleri sizlerle paylaşıyoruz. Böylece evde vakit geçirdiğimiz şu günlerde kendiniz ve çocuklarınız ile çok daha kaliteli vakit geçirmek için bir etkinlik yapmış olursunuz. Aşağıdaki bağlantıyı inceleyerek eğlenceli origami modellerine ulaşabilirsiniz. Yetişkinler için ise çok daha zor olan Modüler origami için ise yazımzın devamına göz gezdirebilirsiniz.

20+ Cute and Easy Origami for Kids

Origami tavşan yapmak istersenizde bu videoyu kullanarak güzel bir tavşan yapabilirsiniz.

Modüler Origami

Modüler Origami belli sayıda benzer parçaları bir araya koyarak, bütün bir model yapılmasıdır. Normal de parçalar basittir; ama birlikte oluşturdukları form göz alıcıdır. Kusudama gibi çoğu modüler origami dekoratif küre biçimli modellerdir. Kusudama iplik ve yapıştırıcı gibi malzemelere de izin verir. Çin kâğıt katlama stili 3 boyutlu modellerden oluşur ve çok sayıda parçanın bir araya gelmesiyle oluşan ayrıntılı modellerdir. Bazen kâğıt para modül yapımında kullanılır. Bu stil Amerika’da yaşayan Çinli göçmenler tarafından geliştirilmiştir ve “Golden Venture” olarak adlandırılır. ( Wikipedi )

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.