Eğitim Teknolojisi
Trend

Sınıfta Kullanılabilecek Yapay Zeka Etkinlik Örnekleri

Gelecek nesillerin günümüzdeki bireylerden çok daha sıklıkla kullanacağı ve hayatımızın hemen hemen her alanında yer alacak olan Yapay Zeka sistemlerini bu yazımızda incelemiştik. Bu yazımızda ise gelecek nesillerin Yapay Zeka etkinliklerini bizzat uygulayarak ne olduğu hakkında fikir sahibi olacakları uygulamaları incelemeye çalışacağız.

Tekrar hatırlamak gerekirse Yapay Zekanın günümüzde ve yakın gelecekte bir çok sektörde kullanılacağından bahsetmiştik. Hatta Youtube içerisine entegre edilmiş olan videolarda konuşmaya otomatik olarak altyazı eklemek için konuşmadan metne yapay zeka yazılımı kullanılıyor ayrıca bu yazılım artık altyazılarda alkış, kahkaha ve müziği gösteren algoritmaları kullanıma sundu. Bu yapay zeka uygulaması Youtube da  işitme engelli bireylerin çok daha etkili bir şekilde videoları izlemesini sağlıyor. Büyük veri kümelerinden çıkarımlar yaparak bilginin etkili kullanımı olarak tanımlayabileceğimiz Yapay Zeka aktiviteleri için örneklerimizden ilki:

Teachable Machine projesi

Google destekli projede görsel, ses ve hareketler gösterilen bilgisayar bu veri kümelerini veri tabanında harmanlayarak yeni göstermiş olduğunuz ses, görsel veya hareketi tanımlayıp sizlere ne olduğunu söyleyebiliyor. Örnek vermek gerekirse öğrencileriniz kendi fotoğraflarını yükleyip ardından ilk tanımlama yaptığınız fotoğrafın kimin olduğunu tanımlayabilir.

Quick draw

Quick draw projesi de yine Google tarafından geliştirilmiş eğlenceli bir Yapay Zeka Çizim etkinliğidir. 20 saniye içerisinde söylediği görselleri çizmeye çalışmanız gerekmektedir. Bu arada uygulama çizdiklerinizi de tanımaya çalışmaktadır.

 

 

Okyanuslar için Yapay Zeka

Okyanuslar için yapay zeka etkinliği ise öğrencilerin bizzat bir makineyi okyanuslardaki balıklar ve diğer nesneleri tanıyabilecek şekilde eğitebilmelerini anlatan bir kodlama etkinliğidir. Bu etkinliği bir Avrupa Kodlama Haftası Etkinliği olarak Cood Week sayfasına kaydedip okulunuz veya sınıfınız gerçekleştirebilirsiniz. Böylece bir Cood Week Sertifikası da almış olursunuz.

Anlattığımız uygulamaları ve daha fazlasını bulabileceğiniz Wakelet Panosunu yazımızın devamından inceleyebilirsiniz.

Yoluyla
https://egitimteknoloji.net/
Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.