Video

Geleceğin Sınıfları

Intel’in geleceğin sınıf uyarlaması beraberinde sorularla geliyor tabiki:
– Öncelikle sınıf için bu tarz uygun mu?
– Böyle bir sınıf tarzını gerçekten istiyormuyuz?
– Dikkat edilirse hiç Apple ürünü yok. Amerika için bu bir gündem olabilir ancak bizim için pek fark etmiyor. Samsunglar ve General Mobiledan sonra ikinci büyük ihalede  Win 8 ve klavyeli tabletler olacakmış gibi bir öngörüm var.

İlgili Makaleler

Eğitimle, sınıflarla, öğrenmeyle neden Intel veya Apple gibi aslında temel amacı ve hedefi eğitim olmayan firmalar daha çok ilgileniyor ve ar-ge için zaman ayırıyor? Anlaması hem kolay hem zor. Temel neden sadece para kazanmak olmamalı diye düşünüyorum.

Ne kadar görsel, ne kadar teknolojik, ne kadar ihtişamlı da olsa öğrencinin öğrenme düzeyi ve profili ile öğretmenin bilgi düzeyi ve öğretme yöntemleri uyuşmadığı sürece NASA ortamında öğretim oluştursak “öğrenme”nin oluştuğunu sağlayabildiğimizi söylemek hep zor olacak gibi.

Daha öncede farklı kişilerce söylenmiş olan cümle bence araçlar değişse de geçerlidir: “Akıllı olan tahta değil öğretmendir.”

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.