Eğitsel Oyun

Lego Story İle Hikayeni Yaz…

storystarter_egitimteknolojinet2

LEGO Education’ın Cambridge Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği StoryStarter (Hikayeni Başlat) seti 6+ yaştan itibaren öğrencilerin sosyal bilimler ve dil gelişimini destekleyici bir araçtır. Bu setin içinde 5 öğrencinin kendi hikayelerini oluşturabilmesi için sahne parçaları, minifigürler, dekor parçaları, vahşi ve evcil hayvanlar gibi toplamda 1144 adet parça bulunmakta. Set içindeki plastik seperatör sayesinde öğrenciler kendilerine daha düzenli bir çalışma alanı oluşturabilirler ve aradıkları parçaları çok daha hızlı bir şekilde bulabilirler. Oyuncularını yazar yapan Elegy for a Dead World oyunundan bahsetmiştik. Bu tanıtımını yapmış olduğumuz Lego StoryStarter da aynı mantıkla hazırlanmış başka bir eğitsel araçtır diyebiliriz. Çocuklara bir hikaye oluşturtmak amacıyla hazırlanmış set senaryo çarkını çevirip ve duygu durumunuzu, hikayenin nerede ve hangi zamanda geçeceğini belirleyerek başlatılabiliyor. Ayrıca StoryVisualizer yazılımı ile de çocuklar hazırlamış oldukları hikayeleri çizgi roman haline getirebiliyorlar.

story_starter_egitimteknolojinet

Story Starter sistemi öğrencilerin,

  • Bir çok farklı konuda kendilerine güven duyarak konuşmalarına,
  • Hikaye kurgulayıp, sıralayıp, tekrarlayabilmelerine,
  • Konuşma, dinleme, anlama becerilerini güçlendirmelerine,
  • Okuma ve yazma becerilerini geliştirmelerine,
  • Hikaye, karakter, ve olay zincirlerini ayrıştırabilmelerine,
  • Yazı türlerini fark edip, anlamalarına,
  • Teknoloji ve sayısal öğrenimi doğal bir şekilde birleştirmelerine yardımcı olacaktır.

storystarter_egitimteknolojinet

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.