İnternet

Elektronik Portfolyonuzu Hazırlayın

İşverenler yeni çalışanlar ararken artık eskisi gibi bana neler yapıyorsun anlat bakalım demiyorlar. Günümüz şartlarına uygun olarak kişilerin kendilerini anlatabilecekleri CV ( öz geçmiş ) veya portfolyoları olması gerekmektedir. CV hazırlamayı artık herkes biliyor veya kolaylıkla internette örneklerine rastlayabiliyorsunuz ancak kendi elektronik portfolyonuzu hazırlamak için neler yapabilirsiniz ona bakalım.

Elektronik portfolyo nedir ne işe yarar?

Kişilerin yaptıkları çalışmaların elektronik ortamda toplanarak istenilen kişiye aktarılmasıdır. Özellikle iş başvurularında kendinizin ve çalışmalarınızın anlatıldığı bir dosya ne kadar özenli hazırlanmış ise işe alınma şansınız da o kadar artar. Elektronik Portfolyo da yaptığınız çalışmaların resimleri, videoları, kendi tanıtım videonuz, vizyonunuz, yetenek ve eğitim durumlarınız gibi bilgileri bağlantılar vererek hazırlayabilirsiniz.

Mahara Elektronik portfolyo hazırlama uygulaması

Mahara bir Elektronik portfolyo hazırlama uygulamasıdır. İçerisinde hazır birçok araç bulunmaktadır. Kendi tanıtım sayfalarınızı oluşturabilir. Video, resim ve dosyalarınızı yerleştirebilirsiniz. mahara.org sitesi üzerinden ulaşabileceğiniz sisteme ücretsiz üye olup portfolyonuzu oluşturmaya başlayabilirsiniz. Portfolyonuzu oluşturduktan sonra sosyal paylaşım sitelerinde ve çeşitli web sitelerinde paylaşabilir ve görmesini istediğiniz kişilere gönderebilirsiniz.

Mahara_2

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.