EğitimEtkinlik

Google Bilim Fuarına Türkiye’den 5 Finalist

Google Bilim Fuarları Sayesinde 13-18 yaş arası gençlerin Dünyayı değiştirme yollarını aramasına destek oluyor. Her yıl düzenlenen etkinlikte bölgesel elemelerden geçen gençler daha sonrasında ilk 90 doksan fianlist arasına girmeye çalışıyorlar. 2015 yılında bölge finallerini geçerek ilk 90 arasına girmeyi başaran projeler arasında ülkemizden de 5 proje bulunuyor. Bu projeleri kısaca tanıtalım:

Projeler

1- Küresel Olmayan Astronomik Cisimler İçin İniş Sistemi Tasarımı Projesi

Metehan Emlik

Özyeğin Üniversitesi

2- Elektrospinning yöntemi ile üretilennanomanyetitkatkılı nanolif ile elektromanyetikdalgalardan korunma kalkanı

Gaye Satılmış – Alper Yılmaz

Ted Koleji

3- Önlenemez atıkların” doğal bir antianjiyojenik ajana dönüştürülmesi

Sema Akkurt

Ted Koleji

4- Görme engelliler için tasarlanmış pasif rfıd tabanlı akıllı sinyalizasyon ve navigasyon sistemi

Berker Alpöz – Mustafa Emin Tos

Ted Koleji

5- Yaraları iyileştiren sprey, yaraların iyileştirilmesinde mezenkimal kök hücre ve epitel doku hücrelerinin kullanımı

Buğra Kabaoğlu

Ted Koleji

Kısaca Projelerin isimlerini, hazırlayanların isimlerini ve okullarını paylaştık. Bu arada dikkatimi çeken bir şeyi de paylaşmadan edemeyeceğim. Daha önceki Google Bilim Fuarlarında da görmedim yada gözden kaçırmış olabilirim finale kalan projeler arasında ülkemizdeki devlet okullarında her hangi bir proje bulunmamaktadır. Ayrıca bu yıl gördüğünüz üzere Ted kolejleri ülkemiz adına öenmli bir başarıya imza atarak 4 proje ile ülkemizi temsil etme başarısı göstermiştir. Kendilerini tebrik ediyoruz. Yazımızı hazırladığım süre zarfında ilk 20’ye kalan finalistlerde (Küresel Finalisteler)  açıklandı. İlk 20’de ülkemizde maalesef bir finalist yok. İlk 20 içerisndeki en beğendiğimiz proje ise Singapurdan Girish Kumar’ın hazırladığı proje; Proje Eğitim Metinlerinden soruları otomatik olarak hazırlayan bir uygulama. Düşünceyi gerçekten başarılı bulduk ve birincilik için destekliyoruz.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.