Eğitsel OyunStem

Dersler Oyun Olsun

Derslerde öğrencilerin meraklarını uyandırabilmek, katılımlarını arttırabilmek amacıyla öğretmenler birçok faaliyetler yapıyorlar ancak bazen standart yöntemler bir türlü başarılı olmuyor. Sizce de farklı yöntemler denemenin zamanı gelmedi mi? Örneğin eğitsel oyuncakları da derslere entegre etsek olmaz mı? Okul öncesinden üniversiteye kadar öğrenciler tarafından ayrıca günlük yaşamda yetişkinler tarafından da çok sevilen ve kullanılan Legolar çocuklara eğitsel anlamda yardımcı oluyorlar.

Derslerde Lego Uygulamaları

Küçük çocuklara herhangi bir şey öğretmeye çalıştığınızda legolar ile bunu yapmalarını istemeniz bile öğrencilerin öğrenmelerinin kalıcılığı açısından çok önemli olacaktır. Daha büyük yaş grupları için ise hemen hemen birçok ders içeriğinde legoları kullanabilirsiniz. Öğrenciler robotik ve programlama yapmak istediklerinde lego setlerinin özel parçaları sayesinde öğrencilere düşündüklerini yapabilme imkanı sa sağlıyorlar. Lego firması sınıflar için özel olarak hazırladığı okul setleri ile öğrencilerin sınıfça etkinlikler yapabilmesini sağlıyor. Setler çekirdek, geliştirme, tasarım ve mühendislik gibi gruplara ayrılıyor. Malum sınıflarımız veya ders müfredatlarımız henüz bu tip uygulamalara çok imkan vermese de ebeveynler olarak ya da öğretmenler olarak çocuklara bu tip eğitsel materyalleri önerebilir, satın alabilirsiniz. Bu şekilde çocukların çok daha fazla eğlendiğini ve öğrendiğini göreceksiniz. Ayrıca evde çocuklarınızla lego saatleri düzenleyerek birlikte vakit geçirmek için de eğlenceli bir etkinlik olarak legoları kullanabilirsiniz.

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.