Eğitim

Eğitimde GİF’leri Nasıl Kullanabilirim

Son yıllarda bir çok yerde karşımıza çıkan GİF’ler için wikipedi tanımı şu şekilde İngilizce Grafik Değiştirme Biçimi anlamına gelen Graphics Interchange Formatin kısaltmasıdır ve bir sayısal resim saklama biçimidir. Kayıpsız sıkıştırma kullanır. 8-bit renge (yani 256 renge) kadar destek verir ve 1-bit’lik (yani tek renk için) saydamlık sunar.

Daha basit anlatımıyla hareketli resimler olarak bilinirler. Peki gifler eğitimde nasıl kullanabiliriz? Her branş için ayrı ayrı inceleme yapma imkanımız olmadığı için genel olarak bazı dersler üzerinden gidebiliriz. İlk örneğimiz matematik. Matematik alanında yaptığımız incelemeler sonucunda birçok matematik ve geometri için kullanılan giflerin bulunduğunu gördük. Bunları kullanarak bazı kavramları öğretirken uzun uzun videoları izletmek yerine giflerden yararlanabilirsiniz. Birkaç örnek paylaşıyorum. Bunun yanında özel eğitim öğretmenleri farklı rahatsızlıkları olan öğrencilerine bir şeyleri öğretmek istediklerinde ( örneğin otistik öğrencilere-çocuklara ) Gifleri kullanabilirler çünkü gifler tekrarlayan hareketlerden oluşan görüntülerdir ve bu tip görüntülerde otistik bireylerin öğrenmeleri için kullanılabilir. İnternette biraz inceleme yaptığımızda otistik çocuklara insan davranışlarını öğretebilmek için giflerin kullanılabilindiğini görüyoruz. Yani özel eğitim öğretmenleri olsun, özel eğitim öğrencileri olan öğretmenler olsun giflerden yararlanabilirler.

Kısaca verdiğimiz örnekleri arttırabiliriz ancak kullanım alanı çok geniş olduğu için kullanım yerini ve araştırmayı sizlere bırakıyoruz. Son olarakta gif aramak için kullanabileceğiniz giphy.com sitesini de hatırlatmakta fayda var.

gif-egitimde nasıl-kullanılır-egitimteknolojinet (3) gif-egitimde nasıl-kullanılır-egitimteknolojinet (4) gif-egitimde nasıl-kullanılır-egitimteknolojinet (5) gif-egitimde nasıl-kullanılır-egitimteknolojinet (6) gif-egitimde nasıl-kullanılır-egitimteknolojinet (7)

gif-egitimde nasıl-kullanılır-egitimteknolojinet (1) gif-egitimde nasıl-kullanılır-egitimteknolojinet (2)

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.