Eğitim Teknolojisi

Eğitimde Mevlana Anlayışı

Fatih Üniversitesinin yayınlarından biri olan Kariyer Penceresi dergisinde Ömer TERZİ’nin yazmış olduğu yazıyı okuduğumda çok hoşuma gitmişti. Eğitimde MEVLANA anlayışı. Bir pergel gibi tek ayağınız sabit dururken yani sizi siz yapan değerlerinizi korurken, diğer ayağımızla ise Dünya ile bütünleşme ve değişime olan ihtiyacımızı karşılamamız gerekiyor. Buradan yola çıkarak Eğitim sistemimizde çeşitli değişiklikler yapmamız gerekiyor. Ama bu değişiklikler Mevlana’nın tasavvuf öğretisinde dillendirdiği insan modeli içinde olmalı; yoksa duyduğumuz her iyinin peşine giderek kendi doğrumuzu bulmamız biraz zor. Bir başka yazımızda Finlandiya Eğitim Sisteminden bahsetmiştik. Çok iyi planlanmış ve iyi çalışan bir sistemleri var fakat biz bunu alıp ülkemize uygulayamayız. 75 milyonluk bir ülkenin gereksinimleri, beklentileri ile 5 milyonluk bir ülkeninkiler aynı olmuyor. Bizlerde bir ayağımızı yere basıp kendi gerçeklerimizi önümüze koyup diğer ayağımızla da Dünyadaki Eğitim ve Teknoloji de olan gereksinimleri göz önünde bulundurarak Eğitim Sistemimizi revize etmeli ancak bunu gerçekleştirirken acele etmeden ve her türlü kesimin ( Akademisyenler, Öğretmenler ve İdareciler ) düşünceleri de alınarak yapılmalıdır.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.