Dünyadan Eğitim

Uzay Mekiği Kalkış İstasyonu Simulatörü

Stem denilince akla gelen terimler olam Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik ( STEM ) etkinliklerini yapmak son zamanlarda dünyada da olduğu gibi ülkemizde de çok moda oldu. Bu konu üzerinde ülkemizde bir çok araştırmalar yapılıp yüksek lisans ve doktora tezleri yazıldı. Ancak bu aşamadan sonrasına çok gidilemediğini düşünüyorum. Yani yapılan stem çalışmaları çocukların geleceğine tam olarak dokunamıyor. Bu çalışmaların birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de çocukların geleceğini etkileyerek onları gelecekte stem mesleklerinde çalışabilmelerine olanak sağlamalı. Bu belirttiğim durumu kağıt üzerinden çıkarıp tamamen gerçek bir proje haline getiren Challenger Projesinden kısaca bahsetmek istiyorum. Yapılan stem etkinliklerinin daha gerçekçi olması için hazırlanmış olan uzay mekiği kalkış istasyonunun simulatöründe çocuklar bizzat uzay mekiği kalkışında ve diğer görevlerde simulatör üzerinde görevleri yerine getiriyorlar. Videodan da izlediğinizde göreceksiniz simulatör o kadar gerçekçi ki çocuklar kendilerini görevin gerçekleşmesine adayabiliyorlar. Geleceği bu şekilde yaşayabilen çocuklar gelecekte gerçekte o meslekleri yapabilecek duruma geliyorlar. Eğitim görmüyorlar, yaşıyorlar.


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.