Eğitim Teknolojisi

Tabletli Eğitimde Yeni Trend TEA

Tablet dağıtımları hızla sürerken birçok içerik geliştirmeci de tableti düzgün bir şekilde sınıf kullanımına entegre etmeye çalışıyor. Bu çalışmalardan biri de TEA. TEA ülkemizin birçok güzide özel okulunda bulunan Etkileşimli Sınıf Uygulamasıdır. Yazımızda incelemeye çalışacağımız uygulamada etkileşimli tahtalar ve tabletin entegre olması sağlanmış ayrıca tablet ile sınıfın bir kontrolü öğretmenin elinde. Sistemin ufak tefek eksiklikleri olmasına karşın birçok şey düşünülerek hazırlanmış. Umarız MEB’in hazırlamaya çalıştığı etkileşimli sınıf yönetimi de bu seviyeye ulaşır.

TEA’nın öncelik windows ve ios desteklediğini belirttikten sonra üç kısımdan oluşan bir uygulama olan TEA’ya bakalım:

1. Kısım: TEA in Class

Özgür Paylaşım

TEA In-Class uygulaması sayesinde ekranda görüntüleyebildiğiniz herşeyi (PDF, PPT, Word, web sayfası vb.) dijital içerik olarak öğrenci tabletleri ile paylaşabilirsiniz. Öğretmen herhangi bir belgeyi veya ekranın bir bölümünü her zaman en üstte yeralan menüyü kullanarak öğrenci iPadlerine gönderebilir, karşılık olarak öğrenciler de kendi tabletlerinde oluşturdukları sayfayı elektronik tahtaya göndererek sınıfla paylaşabilirler.

Anında Podcast

Öğretmen tek bir tuşa basarak, elektronik tahta üzerinde belirlediği alanda yaptığı tüm hareketleri, video olarak öğrenci iPad’lerine gönderebilir. Biz bunu anında podcast (Instant Podcast) olarak adlandırıyoruz.

Yedekleme ve Senkronizasyon

Öğretmen tarafından sınıf içinde paylaşılan tüm içerikler, gönderilen testler, ödevler ve öğrenci tabletlerindeki tüm defterler okul bünyesinde kurulmuş olan TEA sunucusunda depolanır. Eğer öğrenci tabletini kırar, bozar veya kaybederse; sunucuda tutulan tüm eski içerik ve bilgileri otomatik olarak yeni tabletine senkronlanır. Diğer yandan, bir nedenden dolayı evinde kalan veya raporlu öğrenciler, kaçırdıkları derslerin tüm içeriklerini okula geldiklerinde veya evden internet üzerinden tabletlerine alabilirler.

Tümleşik Mobil Uygulama

TEA Mobile uygulaması öğrencilerin tüm temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Kayıtlı dijital içerikler için bir kütüphane, istenilen sayıda açılabilen defterler ve bildirimler ile ödevlerin takip edilebileceği bir takvim.

Çevrim-dışı Kullanım

Sınıfta paylaşılan tüm içerikler iPad üstünde kayıtlı olduğundan dolayı, öğrenciler bir internet bağlantısına ihtiyaç duymadan TEA iOS uygulamasını kullanıp, içeriklerine ulaşabilirler.

Veri Tabanı Entegrasyonu

Uygun servisleri kullanarak, TEA çözümü okulun kullandığı Öğrenci Bilgi Sistemi ile entegre edilebilir. Bu entegrasyon merkezi veritabanı bütünlüğünü ve online yoklama alınmasını sağlar.

tea-in-class

2. Kısım TEA-Homework

Kolay Kullanım

TEA Homework, Mac ve Window işletim sistemlerinde çalışabilen özgün bir uygulamadır. Yenilikçi kullanıcı arayüzü sayesinde soru ve ödevlerinizi kolayca hazırlayabilir, ders ve konulara göre kategorilere ayırabilir ve öğrencilere gönderebilirsiniz.

Değişik Soru Tipleri

Öğretmenler ödevlerini hazırlarken, doğru/yanlış, çoktan seçmeli, boşluk doldurma, eşleme ve şema soru gibi değişik soru formatları kullanabilirler.

Ölçme ve Değerlendirme

Öğrenciler ödevlerini geri gönderdiklerinde, öğretmen sadece doğru-yanlış sonuçları değil, aynı zamanda öğrencilerin hangi soruda ne kadar süre harcadıklarını ve hangi saatlerde ödevlerini yaptıklarını da görebilirler.

Dijital İçerik Ekleme

TEA Homework sadece ödev soruları hazırlamak için değil, aynı zamanda bu soruların üzerine dijital içerikler ekleyerek e-kitap materyalleri hazırlamak için de kullanılır. Öğretmenler hazırladıkları soruların üzerine resim, pdf, ses veya film ekleyebilir ve öğrenciler tüm ödevi bitirdikten sonra bu bilgilerden konuyla ilgili ders tekrarı yapabilirler.

Soru Bankası

Hazırladığınız soruları okulunuzdaki veya buluttaki soru bankasına yollayabilir ve daha sonra hazırlayacağınız ödevler için kulanabilirsiniz. İsterseniz bu soruları sınıf içi kulanım sırasında da öğrencilere anlık olarak gönderip cevaplamalarını isteyebilirsiniz.

Anlık Bildirim

Hazırlanan tüm soru ve ödevler TEA sunucusu üzerinden anında bildirim olarak öğrenci tabletlerine gönderilir.

tea-homework

3. Kısım: TEA Reports

Web Tabanlı Erişim

Raporlarınıza ulaşmak için PC, Mac veya mobil cihazınızın üzerindeki herhangi bir web tarayıcıyı kullanabilisiniz. İyi tasarlanmış ve basit web arayüzü, karmaşık raporlarınızı basit ve anlaşılabilir bir formatta almanızı sağlar.

Akıllı Filtreler

İç içe arama filtreleri oluşturarak, sadece ilginiz dahilindeki bilgileri alabileceğiniz sadeleştirilmiş ve detaylı rapor formatları oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz özel filtreleri kaydederek sonradan kullanabilirsiniz.

Erişim Ayrıcalıkları

Her kullanıcı sahip olduğu erişim yetkilerine göre raporları görüntüleyebilir. Örneğin, yöneticiler tüm raporlara ulaşabilirken, bir matematik öğretmeni sadece derslerine girdiği sınıf ve öğrencilerin raporunu görüntüleyebilir.

Ölçme ve Değerlendirme

Eğitmenler, sadece ödev ve sorulara verilen doğru ve yanlış cevapları değil aynı zamanda öğrencilerin sorular üzerinde harcadıkları süreleri de raporlayarak değerlendirmelerde bulunabilirler.

tea-reports

 

Ayrıntılı bilgi için:terrabilgiislem.com

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.