İnternet

2012 Dijital Eğlence Dünyasındaki 5 Trend

1 – Sosyal TV – İnternet ve sosyal medyanın televizyonda buluşmasıyla çeşitli networkler yaratılarak bunların sosyal ağlar ile real-time paylaşımı oldukça popüler oldu. iPad’in de hayatımıza girmesiyle bu ağlar birden çok platformda kullanıcıyla buluştu. 2012’den beklenen ise daha fazla sosyal TV kampanyalarınının yaratılması ve bu içeriğin zenginleştirilmesi.

2 – Spotify Spotify ile müzik endüstrisi adeta yeni bir çağa girdi. Beraberinde sanatçı ve markalarla sorunları getiren uygulama, Amerika’daki Rdio, Rhapsody ve MOG gibi rakiplerini ezerek en iyi facebook entegrasyonunu sağladı ve hayatımıza girmeyi başardı

3 – Sinemanın Sosyalleşmesi Harry Potter, The Puppets’dan düşük bütçeli sanat filmlerine kadar birçok film promosyonlar yaparak sosyal medya kampanyalarında yerlerini aldılar. 2012’de daha fazla 3D ve daha kaliteli filmler bekleniyor, ve tabi ki online sosyal kampanyalarla.

4 – Oyun Dünyası Angry Birds’ün sadece bir oyun olmaktan çıkıp 50 milyon dolar bütçe getirmesi, ya da PlayStation Network’ünün başına gelen talihsizliklere karşın hala popüleritesini koruması, günlük 60 milyon kullanıcısı olan Zynga’nın multi milyarlık geliri göz ardı edilebilecek gibi değil.

5 – Netflix Savaşları Netflix’in içerik savaşlarını geçen yılda kazanmaya başlamasına rağmen rekabeti arttırmasıyla karşısına çıkan Youtube, Amazon ve Hulu durumu bu yıl biraz daha zorlaştırdı.Sadece 6 ayda 5 milyon yükleme ve 98 milyon stream ile galip çıkan TV Everywhere oldu. Müzik, film ve televizyon endüstrisinde içeriği kimin sağlayacağı 2012’nin soru işaretlerinden.

via:elmaaltshift

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.