Eğitim Teknolojisi

İnternet Bağımlılıkları ve Zihinsel Fonksiyonlar

İnternet Bağımlılıkları ve Zihinsel Fonksiyonlar

 Sunum Sahibi: Prof. Dr. Daijin Kim

 İnternet bağımlılığı en çok 10-19 yaş arası çocuklarda görülüyor. Erkek çocuklarda bağımlılık kız çocuklara nazaran daha fazla.
 Bağımlılıkta aşerme süresi 5 dakikadır. Bu zaman zarfında kan akışı hızlanır. Başka bir şeyle meşgul olunursa 5 dakika sonra geçer.
 Kore’de internet bağımlılarının kendilerine olan özgüvenlerinin azaldığı, intihara daha meyilli oldukları görülmüştür.
 İnternet bağımlılarının insan üzerinde dikkat eksikliği ve deprasyon gibi olumsuz etkileri var.
 İnternet bağımlılığı çocukların bilişsel alanda gelişmelerini olumsuz yönde etkiliyor.
 İnternet bağımlılığı çocukların gerçekleri anlama olgularını olumsuz olarak etkiliyor.
 Bilgisayarın bildiği şeyleri bilmeye başladık. Bir konuda Google da arama yaparken “acaba nasıl yazsam daha net sonuca ulaşabilirim” diyoruz. Google ın düşündüğü gibi düşünmeye başladık.
 Çocuğun internet kullandığı günler ile kullanmadığı günleri karşılaştırmak lazım. Olayı artılarıyla eksileriyle net bir şekilde ortaya koymak lazım. Artı yönlerin ne kadar ağır bastığını gösterip çocuğu ikna etmemiz lazım. İkna olan çocuklarda olumlu davranış değişikliği olduğunu göreceğiz.
 Telefon bağımlılığı da tehlikeli boyutlarda. Buna mobil bağımlılık diyoruz.
 İnternet ve mobil bağımlılıktan dolayı erkek çocukların akademik başarısı kız çocuklara nazaran düşüyor. Kızların akademik başarısı artıyor dolayısıyla.

Derleyen: Ömer KOCA 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.