Dünyadan Eğitim

Malezya Eğitim Sistemi ve Teknoloji Entegrasyonu

Ülkemizde Fatih Projesi çok hızlı olmasa da yavaş yavaş devam etmeye çalışmaktadır ve eski heyecanını da yitirdiğini görmekteyiz. Çeşitli planlama hatalarından daha önce de bahsetmiştik, birde bu duruma yönetici kademesindeki kişilerin sürekli değişmesi projeye büyük sekteler vurmaktadır. Bu arada dünyanın farklı ülkelerinde farklı eğitim sistemlerinde farklı teknoloji projeleri de yürütülmeye devam etmektedir. Bunlardan biri uzak doğunun bize en çok benzeyen ülkelerinden biri olan Malezya devam etmektedir. Malezya Ülkemizdeki Fatih Projesi büyüklüğünde bir projeyi yürütüyor. Büyüklük olarak birbirine benzese de içerik olarak çok daha iyi iş çıkardıkları kesin.

Projeyi donanımlar, yazılımlar, alt yapılar ve eğitimler olarak incelemeye çalışacağız.

Donanım-Yazılım ve Altyapı

-Yaklaşık 10 milyon öğrenci ve öğretmene tablet yerine Google chromebook ( Acer ve Samsung ) dağıtma kararı alan proje yönetiminin çok doğru bir karar verdiğini düşünüyoruz.

-İnternet altyapısı olarak da 4G teknolojisini devreye alarak öğrenci ve öğretmenlerin her yerde internete hızlı bir şekilde ulaşabilmelerini sağlamışlar. Ayrıca kullanılan 4G destekli modemler değiştirilerek geleceğe de çok çabuk entegre olabilecekler. Fatih Projesinde okullarımıza yapılan kurulumlar 10 yıl sonra yeterli gelmediğinde, kabloların değişmesi gerektiğinde her okul kendi başına kabloları değiştirmeye kalkacak ve ortaya birçok maddi problemler çıkacak.

-Öğrenci ve öğretmenlerin kullanılmasını düşünülen yazılımlar ise Google Eğitim Uygulamaları olarak karşımıza çıkıyor. Ücretsiz olan uygulamalar aynı zamanda online olarakta kullanılabiliyor. Ör: Ofis, mail, resim yöneticisi, dosya deposu vs.

-Öğrencilere facebook ve twitter gibi sosyal mecraları eğitsel amaçlı kullanmaya yönlendirmek yerine kendi sosyal medyasını kurmaya başlayan Malezya Eğitim Bakanlığı öğrenci, öğretmen ve ailelerin katılabileceği bir sosyal medya sistemi oluşturmuşlar. Bu sayede öğrenciler ve öğretmenleri sosyal medyayı eğitsel amaçlı kullanabiliyorlar ve her zaman online kalabiliyorlar. ( Bunu çok Önemli Buluyorum)

Eğitimler

Eğitim planlamaları yapılırken sadece öğretmenlere değil öğrenci ve ailelere de eğitimler planlayan proje yönetimini kutluyoruz. Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tabletler dağıtıldı ancak öğrencilerden aktif olarak tablet kullanımı bilemeyen birçok öğrenci mevcut. Eğitimler yüzyüze ve online olarak iki şekilde yapılıyor.

2013 – 2025 Eğitim planını tasarlayan Malezya geleceğin Eğitim de olduğunu fark eden ve geleceğe yatırım yapan önemli ülkelerden biri. Bu durum Malezya’ya Gelecekte önemli yerlerde olma fırsatı tanıyacaktır.

frog_teachers_egitimteknolojinet

malaysia_egitimteknolojinet2
malaysia_egitimteknolojinet

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.